Ouderling 40-60

Sinds mei van dit jaar ben ik geen wijkouderling meer, maar ouderling met een speciale taak, namelijk ouderling voor een leeftijdsgroep van tussen de 40 en 60.

Tegenwoordig de ‘jongeren’ in de kerk tijdens de zondagse vieringen. Dit valt me al een tijd op, vandaar mijn vraag aan de kerkenraad of ik mag proberen tijd te nemen voor deze groep gemeenteleden.

Belangrijk is de vraag wat het geloof en de kerkgemeenschap betekenen voor ons in deze leeftijdsgroep. We hebben veel te doen; gezin, werk, ouders, vrienden, sporten, sociale verplichtingen… Het is te begrijpen dat kerk en kerkelijke activiteiten er dan bij in schieten.

En toch – is  mijn persoonlijke ervaring na enkele jaren aan de zijlijn te hebben gestaan – is het fijn om deel uit te maken van een kerkgemeenschap.

Zelf ervaar ik de diensten als een bezinningsmoment. Fijn om stil te staan bij geloof, Bijbel, wereldse onderwerpen en ontmoeting met andere mensen. Het programma dat de kerk in de regio organiseert is ook heel veelzijdig en fijn om aan deel te nemen.

Dus ja, ik zou jullie graag willen ontmoeten, leeftijdsgenoten, want ik mis jullie. En bij deze nodig ik jullie uit om van gedachten te wisselen, tijdens de zondagse vieringen, op een van onze activiteiten, in een persoonlijk gesprek… Bellen (06-52075238), appen, mailen, via Facebook, via messenger ben ik te bereiken of aan te spreken als je me tegen komt.

Els Hessels

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *