Roemeniëcommissie

De afgelopen maanden is er in Nicolesti veel gebeurd.

De vloer in Irene is volledig gesloopt. Intussen is er een nieuwe ondergrond gemaakt, en een nieuwe betonvloer gestort en afgevlakt. Van deze werkzaamheden zijn foto’s gemaakt.

 

Bericht van ds. Adorjan

Ds. Adorjan stuurde de volgende email:

Lieve broeders en zusters in de Heer,

vrede en vreugde in Jezus naam.
Ik schrijf u deze brief om onze grote dankbaarheid uit te spreken voor uw hulp die wij uit Winschoten en Blijham mochten ontvangen voor het herstellen van de vloer van gebouw Irene in Nicolesti. Zonder uw financiële hulp en de medewerking van enkele van onze gemeenteleden was dat niet gelukt. Deze reparatie was echt noodzakelijk. Ook is de vloer geïsoleerd.
Nogmaals hartelijk dank voor uw hulp, steun en vriendschap en dank aan alle mensen die dit project mogelijk hebben gemaakt.

God zegene u allen.

Istvan Adorjan.

 

Vakantiekamp

Ds. Adorjan heeft samen met nog een predikant uit een andere gemeente een vakantiekamp georganiseerd voor de kinderen. Er waren ruim 40 kinderen.

 

Evangelisatie-dorpendag

Op 22 juli is er bij de school in Ciba een open evangelisatie dorpendag georganiseerd. Deze was met spandoek in Hongaars en Roemeens aangekondigd.  Ds.Adorjan heeft een toespraak gehouden, er was een optreden van een muziekkorps met een dirigent van het filharmonisch orkest uit Tirgu Mures. Verder was er een optreden van een zigeunerband en koor. Net als vorig jaar zijn ook de zigeuners weer uitgenodigd. Er hebben 500 personen de dag meegemaakt die van 9.00u tot 18.00u duurde. Ook is er weer gekookt; dit ziet u op de foto met de houtvuren onder de potten.
Vorig jaar hebben we dit meegemaakt, en als je de foto’s ziet beleef je dit weer.
Het geheel is mede georganiseerd door de Zevende-dags Adventisten en een evangelisatiegroep. De bedoeling was een grotere gemeenschapszin en gezien de opkomst is dit zeker gelukt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *