Van de Roemeniëcommissie

In de afgelopen periode is er contact geweest met ds. Adorjan. In de gesprekken kwam aan de orde dat steeds meer jongeren werk vinden in fabrieken of in de stad. Ook veel jongeren verlaten na hun schooltijd het dorp om werk te zoeken in het westen van Europa. Ds. Adorjan spreekt van een zorgelijke situatie als zoveel jongeren naar het westen gaan.

Wat ds. Adorjan ook zorgen baart is, dat er steeds minder mensen de kerkdiensten bezoeken. Er zijn veel kleine kerken in Nicolesti en naburige dorpen. Nu wil ds. Adorjan mensen van verschillende geloofsgemeenschappen, ondanks de grote verschillen, uitnodigen voor een gesprek. Hij zei: ‘Wat zou het mooi zijn als we elkaar zien als broeders en zusters’.

 

Vloer Irene

Ds. Adorjan heeft een aantal mensen bereid gevonden te helpen met het slopen van de vloer in Irene (zie foto’s).

 

Stiltedag

Elk jaar organiseert ds. Adorjan een Stiltedag. Ruim honderd mensen kwamen naar de kerk om in de openlucht bij Irene bijeen te zijn. De dominee sprak van een buitengewoon zinvolle dag.

 

Bijbel-/vakantieweek

In juli wordt er geld overgemaakt voor de vakantieweek. Veel kinderen uit het dorp komen een week lang iedere dag samen bij Irene. Daar worden spelletjes en andere activiteiten georganiseerd en is er een Bijbelstudie. De vele vrijwilligers maken dit mogelijk. In Roemenië hebben de kinderen drie maanden vakantie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *