Verslag van de ouderenreis op 16 juni 2018

Op 16 juni 2018 vond de jaarlijkse ouderenreis plaats. Alle deelnemers werden van huis opgehaald. Vanaf de parkeerplaats in Bovenburen vertrokken we met de bus. De tocht ging eerst door het Oldambt langs vele plaatsen. We kwamen o.a. door Finsterwolde, Oostwold en via Midwolda reed de bus naar de haven en het strand. Er lagen veel plezierboten en dat was een leuk gezicht. De bus reed door naar Scheemda, waar we van dichtbij een kijkje konden nemen bij het nieuwe ziekenhuis. Er was natuurlijk nog niets te doen, maar we kregen toch een indruk hoe het er van buiten uitziet.

We reden door via Schildwolde langs het Schildmeer en kwamen aan in Ten Post. Daar was een prachtige molen met daarbij een groot restaurant. Daar hebben we koffie gedronken met natuurlijk een heerlijk stukje taart.

Na de pauze reden we verder lang de vele landerijen met koeien en andere dieren. Ook waren er een aantal molens.

Via Foxhol, Kropswolde en Meerstad reden we naar de Groeve, waar we nog een blik konden werpen op het Zuidlaardermeer. Opvallend was dat er in elk dorp wel een oude kerk stond uit de middeleeuwen met veel kerkhoven uit dezelfde tijd. Dat was vanuit de bus goed te zien.

In Winschoten aangekomen werden we naar Ons Gebouw gebracht. Daar stond de voorzitter van de kerkenraad, dhr. Smid, ons al op te wachten. We kregen drinken en er ging een schaal met hapjes rond. Vervolgens was er een broodmaaltijd. Dhr. Smid sprak nog enkele woorden. Daarna kreeg Ds. Segger het woord en hij opende de maaltijd met een meditatie en ging ons voor in gebed. Toen was er soep, allerlei soorten broodjes en drinken.

De vele vrijwilligers hebben behoorlijk wat werk verzet om dit allemaal mogelijk te maken. Hartelijk bedankt. Het was geweldig!

Ook de medewerkers van de diaconie willen we hartelijk bedanken, dat ze er elk jaar weer in slagen om deze dag tot een succes te maken. Ook niet te vergeten, dank aan de chauffeurs die de deelnemers van huis halen en weer thuisbrengen.
Het was een zeer geslaagde middag.

 

Truus Bohle

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *