Verslag van de Ethiopië-dienst van zondag 1 juli 2018

Zondagmorgen, 1 juli, kon het u bij binnenkomst van de Marktpleinkerk waarschijnlijk niet ontgaan wat het thema van die ochtend was. Er stond aan de linkerkant een grote affiche over Ethiopië en aan de rechterkant twee grote gele jerrycans  met een waterkraan. Deze zondag was het thema “Ethiopië, op zoek naar veiligheid”.

Gastspreker was mw. Evelien Vrolijk. Ze is werkzaam als Kerk in Actie-consulent en tevens contactpersoon voor noordoost Nederland. Tijdens de dienst kreeg Evelien de gelegenheid om iets over Ethiopië te vertellen. Hierbij werd ze ondersteund door  een beamer die beelden toonde van het land en hoe de situatie daar nu is. Hierdoor werd nog eens heel duidelijk dat steun aan Ethiopië nodig is. U kunt dit nog eens nalezen in het kerkjournaal van juni op pagina 11.

Na het indrukkende verhaal van Evelien ging de cantorij o.l.v. Grebber Koster het lied 872 van het liedboek Masithi Amen (Wij prijzen God) zingen. Aangestoken door een enthousiaste cantorij hebben we dit vrolijke lied al klappend en swingend gezongen. Heerlijk!

Na afloop van de dienst hebben we met een grote groep gezellig koffie of thee gedronken in Ons Gebouw, waar we bij de koffie een heerlijk hmbasha (een soort breekbrood uit Eritrea) hebben geproefd.  Nadat we met name Harald voor het beeld, Nynke voor de foto’s, Bereket voor het hmbasha en Evelien als gastspreker hebben bedankt, kunnen we terugkijken op een geslaagde en vrolijke dienst, met een serieuze boodschap om de inwoners van Ethiopië mee te helpen om zich weerbaar te maken tegen de droogte en de hongersnood.

Namens de Diaconie,

Jantien van Dijk en Riekel Beens

 

Foto’s: Nynke Kiewiet

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *