Infoavond SchuldHulpMaatje

Wat? Infoavond SchuldHulpMaatje
Wanneer? Donderdag 21 juni 2018 om 19.30 uur
Waar? ‘Ons Gebouw’ aan het Burgemeester Schönfeldplein 7a in Winschoten
Meer info: www.schuldhulpmaatje.nl/locaties/oldambt/

 

De schuldeisers aan haar deur werkten steeds meer op haar zenuwen. Het liefst kroop ze weg achter de bank als de bel ging. Ze deed haar best om af te lossen, maar daardoor hield ze bijna niets over voor de boodschappen. Ze viel af en sliep slecht. Pas na lang aandringen van haar dochter durfde ze aan haar toe te geven dat ze schulden had. En dat ze geen idee had hoe ze daar nog van af kon komen. Haar dochter regelde dat Clara een maatje kreeg. De wereld ziet er nu weer heel anders uit. Ze is bijna klaar met het aflossen van haar schulden. Haar maatje heeft haar daarbij geholpen. Hij leerde haar ook hoe zij in de toekomst schuldenvrij kan blijven. Clara kan weer met een schone lei beginnen. “Had ik maar veel eerder om hulp gevraagd”, zegt ze nu.

 

SchuldHulpMaatje – Antwoord van de kerk op schulden

Als kerken kunnen we het groeiend aantal mensen met financiële problemen en/of schulden zoals Clara helpen. Op 1 januari 2018 ging SchuldHulpMaatje in de gemeente Oldambt officieel van start als initiatief van de Baptisten Gemeente Winschoten, Evangelische Gemeente Immanuel Winschoten, Vrij Evangelische Gemeente Winschoten, Christelijke Gereformeerde Kerk Winschoten, kerken binnen de Streekgemeente Oost-Groningen en wordt ondersteund door het Leger des Heils, de Voedselbank en Stichting Azzur. De officiële naam van de stichting is: “Stichting Mit Elkoar Oldambt”.

Landelijk is SchuldHulpMaatje actief in ruim 100 plaatsen en vonden al honderden mensen de weg terug naar een leven zonder schulden. In 2011 ging SchuldHulpMaatje in Nederland van start als initiatief van de kerken in Nederland, vrijwel alle kerkelijke denominaties zijn bij SchuldHulpMaatje Nederland aangesloten. Wij zijn er dankbaar voor, dat ook onze kerken in de gemeente Oldambt kunnen meehelpen om mensen te helpen hun schuldenprobleem te lijf te gaan. Zonder woorden brengen wij zo de liefde van Christus in praktijk voor mensen die het zonder hulp niet redden.

 

Vrijwilligersorganisatie

SchuldHulpMaatje is een vrijwilligersorganisatie en leidt vrijwilligers op tot maatje voor mensen die vastgelopen zijn met hun financiën in de gemeente Oldambt. De hulp van de maatjes bestaat uit persoonlijke ondersteuning bij het op orde brengen van de financiën, maar ook uit het bieden van een luisterend oor. Dat laatste is zeker zo belangrijk. Schulden leiden vaak tot sociaal isolement, relatieproblemen en schaamte.

 

Ben jij ons nieuwe en betrokken maatje?

Om zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden heeft onze nog jonge organisatie (nieuwe) maatjes nodig. Wie vindt dat elk mens een nieuwe kans verdient, begrijpt onze missie. De enige voorwaarde die SchuldHulpMaatje stelt is dat mensen bereid zijn actief mee te werken aan het oplossen van hun problemen. Een nieuw maatje gaat pas aan de slag na een driedaagse training. Deze is speciaal ontwikkeld door SchuldHulpMaatje Nederland. Verder volgt een maatje jaarlijks bijscholing met een e-learning programma. Een maatje staat er niet alleen voor. Hij maakt deel uit van het plaatselijke maatjesteam en krijgt begeleiding van de coördinator. Een coördinator is de spin in het web van de dagelijkse praktijk. Hij inventariseert de situatie van nieuwe hulpvragers en schakelt daarna een maatje in voor de verdere begeleiding. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de begeleiding van de maatjes en onderhoudt contacten met de plaatselijke maatschappelijke organisaties.

De SchuldHulpMaatje aanpak blijkt succesvol. Aanmerkelijk meer mensen weten hun schulden op te lossen wanneer een SchuldHulpMaatje langszij komt. Ook slagen zij er vaker in om schuldenvrij te blijven.

Ben jij thuis in financiële zaken en heb je een hart voor mensen? Dan ben jij misschien een uitstekende aanvulling op ons maatjesteam. Het groeiende aantal mensen dat hulp nodig heeft bij hun financiën zal je dankbaar zijn.

 

Infoavond 21 juni

Graag willen we geïnteresseerde maatjes uitnodigen voor een uitgebreide voorlichting op donderdag 21 juni 2018 om 19.30 uur in Ons Gebouw aan het Burgemeester Schönfeldplein 7a in Winschoten.

 

Contact

Telefoon: 06 15 37 70 69
e-mail: mitelkoar@gmail.com

U kunt ook contact opnemen met uw contactpersoon in uw gemeente: voorzitter Diaconie, dhr. Geert Tuin (423174) of ds. Bert L. van der Woude (422112).

G. Duerink, voorzitter SchuldHulpMaatje Oldambt

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *