Kerkenpad Oost-Groningen

Al eeuwenlang bezoeken mensen kerken om in contact te komen met het hogere en om tot rust te komen. De wereld is in de loop van de jaren sterk veranderd, maar de kerkgebouwen zijn eigenlijk onveranderd gebleven. Kerken willen nog altijd een rustpunt geven in de huidige hectische wereld. Ook door hun architectonische vormgeving zijn het hoogtepunten in de omgeving.

Oost-Groningen beschikt over bijzonder en mooi erfgoed met al zijn pareltjes in de dorpen en steden. Meestal fietsen we er gewoon langs zonder het op te merken. Het hoort er gewoon zo bij.

Daarom heeft een groep afgevaardigden van de kerken in de omgeving besloten om ze voor iedereen open te stellen en een kerkenpad te organiseren op zaterdag 2 juni van 10 tot 16 uur. 19 kerken in de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Pekela en Midden- Groningen staan open voor bezichtiging. U zult verschillende kerken kunnen bezoeken uit verschillende bouwperiodes en stijlen, met of zonder toren en met heel bijzondere interieurs of orgels. De jongste kerk stamt uit de 21e eeuw en de oudste is uit de 13e eeuw. In Nieuw Scheemda is het kleinste orgel ter wereld te zien van de bouwer Arp Schnitger, in Noordbroek prachtige fresco’s en, niet te vergeten, de bijzondere glas-in-lood-ramen in de overige kerken. Overal zullen mensen aanwezig zijn om u op de bijzonderheden te wijzen en erover te vertellen.

Plan een route en ga op de fiets of met de auto een paar kerken langs om te bekijken: u zult versteld staan.

 

Gastdames en -heren gezocht

Ook onze Marktpleinkerk is absoluut de moeite waard om te bekijken en we doen dit jaar graag weer mee. Daarom zoeken we gastdames en –heren om de mensen te ontvangen en rond te leiden.
Aanmelden kan bij Koos Akkerman (tel. 416715 of 06 13837860).

Zie ook www.kerkenpadoostgroningen.nl of www.facebook.com/kerkenpadoostgroningen

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *