Een ongewone gespreksgroep

professor, bestaat god?

Als lezer van ons onvolprezen Kerkjournaal heeft u vast wel eens een aankondiging langs zien komen van de seniorengespreksgroep (met lunch) waarvan de kosten vijf euro bedragen.

De gespreksgroep die hier bedoeld wordt, bestaat in deze opzet ongeveer een jaar en wordt geleid door dominee van der Woude, die ook de lunch invoerde. Vandaar het wat vreemde aanvangsuur (half een).
De deelnemers die vroegtijdig aanwezig zijn helpen om alles in gereedheid te brengen voor de maaltijd. Als de tafel gedekt is genieten we eerst van een kom soep en daarna volgt een prima broodmaaltijd. Tijdens het eten hebben we de gelegenheid om even bij te praten.

Niet onvermeld mag blijven dat de gespreksleider tevens dienst doet als kok en hij ons in die hoedanigheid elke maand verrast met een andere exotische soep.
Als we allen genoeg hebben gegeten wordt met vereende krachten de tafel afgeruimd en de afwasmachine gevuld.

Daarna begint de eigenlijke gespreksgroep: We lezen samen het boek Professor, bestaat God? van professor Peter Barthel. Dit is niet bepaald een gemakkelijk boek, vandaar dat hierbij een goede begeleider en uitlegger onontbeerlijk is. Die taak is dominee Van der Woude gelukkig wel toevertrouwd.
Tijdens de gesprekken komt naar voren dat er veel vragen leven over God en geloof; ook het veranderende beeld van God zit ons soms behoorlijk dwars.
Het is fijn om deze dingen in een dergelijke bijeenkomst aan de orde te kunnen stellen. Gelukkig mag iedereen zijn eigen mening hebben en houden.

Iedereen die denkt dat hij met dit initiatief zijn voordeel kan doen is van harte uitgenodigd om eens te komen kijken en luisteren.

Jantje Bos

 

NB: Peter Barthel is onze volgende gast in het Inspiratiecafé van 6 mei. De eerstvolgende bijeenkomst van de gespreksgroep is op 29 mei.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *