BHV-ers gezocht!

De veiligheidsregels worden de laatste jaren binnen bedrijven flink aangescherpt. Dat geldt ook voor vrijwilligersorganisaties zoals onze Protestantse Gemeente Winschoten. Dit betekent dat wij in de komende tijd extra aandacht zullen besteden aan de veiligheid van medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van onze gebouwen. Wij zullen hiervoor een Risico Inventarisatie en Evaluatie uitvoeren.

Eén van de zaken die er vooraf reeds uitspringt is het ontbreken van z.g.n. bedrijfshulpverleners (BHV-ers) binnen onze organisatie. Dit zijn mensen die tijdens een kerkdienst in de Marktpleinkerk of tijdens een grotere bijeenkomst in “Ons Gebouw” aanwezig zijn en die een opleiding hebben om eerste hulp te verlenen en/of aanwijzingen te geven bij eventuele ontruimingen van een gebouw.

Wij zijn dringend op zoek naar mensen binnen onze gemeente die een dergelijke expertise hebben, dan wel bereid zijn om de opleiding tot BHV-er te volgen en zich beschikbaar willen stellen om een bijdrage aan onze veiligheid te leveren.

Helpen?

Heeft u belangstelling én bent u bereid om een bijdrage te leveren, neem dan contact op met Harry Kiewiet of Ellen Smid, of één van de andere leden van het College van Kerkrentmeesters.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *