28 januari: Lezing Stevo Akkerman

Op zondag 28 januari om 15.30 uur zal Stevo Akkerman in de Marktpleinkerk een lezing houden over zijn boek ‘Het klopt wel, maar het deugt niet’.

Dat de financiële wereld meent ‘een amoreel universum’ te vormen, zal niet veel verbazing wekken, maar hoe zit het in de rest van onze samenleving? Bestaat er in onze bedrijven en instellingen nog ruimte voor de persoonlijke bezieling, en dus ook morele verantwoordelijkheid, van de medewerkers? Hoe zit dat in de accountancy, onderwijs, de zorg? En welke rol speelt de politiek daarbij – durven onze politici nog te streven naar een rechtvaardige samenleving of schrikken ze terug voor alles wat zweemt naar idealen, uit angst voor wat al snel ‘moralisme’ heet?

Stevo Akkerman ging op onderzoek uit en sprak met kopstukken uit alle geledingen van de maatschappij. Daarover schreef hij ‘Het klopt wel, maar het deugt niet’, een boek dat een ontluisterend beeld schetst van de stand van zaken, maar vooral ingaat op de vraag hoe het zover heeft kunnen komen en hoe we een uitweg kunnen vinden.

Stevo Akkerman is journalist en columnist bij Trouw, drie keer per week staat zijn column op pagina twee, linksboven in die krant.

Hij schreef eerder onder andere de bekroonde roman ‘Donderdagmiddagdochter’.

 

 

Datum: zondag 28 januari 2018
Locatie: Marktpleinkerk Winschoten
Tijd: 15:30 uur
Kosten:
€ 5,- (inclusief koffie/thee)

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *