Stop uitzettingen naar onveilig Afghanistan – steun de petitie

Nog steeds worden er door Nederland en andere Europese landen afgewezen asielzoekers uitgezet naar Afghanistan, terwijl het aantal doden en gewonden onder burgers in dat land blijft stijgen. Amnesty International publiceerde op 5 oktober jl. een indringend rapport, waaruit blijkt dat naar Afghanistan uitgezette asielzoekers een reëel risico lopen gemarteld, ontvoerd of gedood te worden.

Samen met Amnesty en nog zes andere mensenrechten- en vluchtelingenorganisaties waaronder UNICEF en Kerk in Actie, roept INLIA de Nederlandse overheid op onmiddellijk te stoppen met uitzettingen naar onveilig Afghanistan.

Ter ondersteuning van deze oproep is Amnesty op haar website een petitie gestart, die wij hierbij graag onder uw aandacht brengen, zodat zoveel mogelijk mensen de petitie tekenen.

Lees hier meer informatie op de website van INLIA;

Klik hier om naar de petitie te gaan.

Met dank voor uw aandacht en vriendelijke groet,

 

Helmer J.M. Roelofs
Coördinator Kerkelijke Relaties & Publieksvoorlichting INLIA

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *