Eerste avond Bijbels koken in Ons Gebouw

Op vrijdag 13 oktober was het zover. De eerste keer ‘Bijbels koken’ in Ons Gebouw.

Negen seizoenen lang en in totaal meer dan vijftig keer zijn we te gast geweest bij Robert en Ellen Jalink. Iedere keer weer hebben zij hun huis aan de Blijhamsterstraat gastvrij opengesteld en we zijn de tel kwijtgeraakt van hoeveel mensen daar gekookt en gegeten hebben. Dank daarvoor!

 

Nieuwe locatie

Nu gaan we een nieuwe fase in. Niet wat de organisatie betreft, maar wel met het oog op de locatie. Bijbels koken mag zich nog steeds verheugen in een grote belangstelling en iedere avond is het spannend om te zien hoe er in groepjes van drie of vier mensen verschillende gerechten van het menu van die avond worden bereid. Het komt voor dat deelnemers helemaal nieuw voor elkaar zijn, maar aan het einde van de avond een band met elkaar hebben gekregen.

 

Kaarslicht

De grote zaal van Ons Gebouw kan de sfeer van de huiskamer aan de Blijhamsterstraat niet evenaren, maar bleek samen met de keuken en de andere ‘zalen’ heel geschikt voor het beoogde doel. Er was ruimte, alles was voorhanden en eenmaal aan tafel gezeten ontstond er vanzelf iets moois. Met het licht moesten we nog wat experimenteren en uiteindelijk bleef er in de grote zaal alleen kaarslicht over. De opstelling was gunstig en met een paar aanpassingen in de toekomst, zullen we veel hier veel vreugde gaan beleven.

 

Bijzondere gast

Op de eerste avond waren met we met z’n zestienen. Onze bijzondere gast was mw. Riek van der Wal, die nu in de praktijk kon zien en proeven wat ‘Bijbels koken’ bedoelt te bewerken.
Voor het menu keerden we terug naar het begin van de allereerste avond. Met een beetje fantasie waanden we ons in de tent van Abraham met gerechten die verwezen naar deze vader van alle gelovigen. De foto’s geven een indruk van hoe er gekookt, gegeten en genoten werd. Meer dan een indruk kan het echter niet zijn en wie het echt wil meemaken wordt van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

De eerstvolgende avond is op vrijdag 17 november en er zijn nog plaatsen vrij. Zie voor alle data het programmaboekje ‘Over de brug’.

 

Foto’s: Robert Jalink

ds. Bert L. van der Woude

Sinds april 2000 werk ik als predikant binnen wat nu de Protestantse Gemeente Winschoten (PGW) heet. De eerste zeven jaar nog in combinatie met de gereformeerde kerk van Westerlee en nu ruim tien jaar volledig in Winschoten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *