Ons Gebouw feestelijk geopend

Zaterdag 23 september 2017 was het zover: na maandenlange werkzaamheden werd Ons Gebouw op feestelijke wijze in gebruik genomen.

Om 14.30 uur verzamelde zich een grote groep mensen bij de met ballonnen versierde ingang aan het Schönfeldplein. Voorzitter van de kerkenraad Eise Smid heette iedereen welkom en overhandigde de sleutels aan mevr. B. Ugen-de Weger, die als één van de oudste gemeenteleden de eervolle taak kreeg om het gebouw officieel te openen. Dit deed zij met verve en onder groot applaus. Daarna mocht iedereen naar binnen om zich een plekje te zoeken rond de feestelijk gedekte tafels in de Grote zaal.

 

Presentaties

Onder het genot van koffie, thee en petit fours met het PGW-logo, luisterden ze naar een presentatie van Harry Kiewiet, voorzitter van het College van Kerkrentmeesters. Hij liet foto’s zien van de verschillende fasen van de verbouwing, lichtte een aantal keuzes toe met betrekking tot de inrichting en vertelde waarvoor Ons Gebouw gebruikt gaat worden. Eise Smid bedankte iedereen die de verbouwing van Ons Gebouw heeft mogelijk gemaakt.

 

Cadeaus

Een mooi moment was ook het overhandigen van de cadeaus. Familie Van der Wal, de nieuwe eigenaars van de Vennekerk, gaven een kookboek en olijfhouten lepels voor het Bijbels koken. Mevr. Machteld van Delden gaf een litho cadeau van de kunstenaar Aart van Dobbenburgh. Daarop stonden twee paar handen die elkaar vasthouden,  symbool voor mensen die elkaar steunen.

 

Mooi gebouw

Vervolgens kon iedereen op eigen gelegenheid het gebouw bekijken. De catering verzorgde wijn en fris en ging met lekkere hapjes rond. Al snel ontstonden in de verschillende ruimtes geanimeerde gesprekken en klonken woorden van bewondering voor hoe mooi Ons Gebouw is opgeknapt.

Het was een mooie inwijding van het gebouw dat vanaf nu (opnieuw) dienst gaat doen als plek van ontmoeting en van activiteiten.

Wij hopen u hier nog vaak te zien!

 

Foto’s: Nynke Kiewiet

Kijk voor het actuele activiteitenoverzicht in het Kerkjournaal of in onze agenda.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *