Eerste Lustrum Over de Brug Festival

De ‘Ontmoeting’ in Scheemda was dit jaar de locatie voor het Over de Brug Festival. Een prachtige plek om samen te komen en met elkaar het programma voor het komende seizoen te verkennen.

Hoofdgast was wederom Roon Staal, dit keer in samenklank met de cantorij onder leiding van Grebber Koster. Mooi om zo te kunnen luisteren naar ‘Panis Angelicus’ en ‘Blijf mij nabij’. Roon zelf bracht liedjes als ‘Help me through the night’ en ‘Bridge over troubled water’ met een heel bijzondere pianobegeleiding. Dat laatste liedje, zo stelde één van de deelnemers voor, zou heel goed het lijflied van het festival kunnen worden. En inderdaad, mensen zelf kunnen een zijn brug tussen elkaar. Daarmee werd één van de belangrijkste doelstellingen van ‘Over de Brug’ muzikaal onderstreept.

Tussen de optredens van Roon Staal en de cantorij door gaven verschillende inleiders een kijkje op wat er dit seizoen te doen valt. Samen aan tafel, samen op reis, wandelen, fietsen, sacraal dansen, naar muziek luisteren of deelnemen aan gespreksgroepen met een keur aan thema’s. Daarnaast is het mogelijk om een abdij te bezoeken, mee te denken en mee te praten over de inhoud van de zondagse preek of stil te worden tijdens een wandeling in het Oost-Groningse landschap rondom Finsterwolde.

Bezoekers van het Festival werden bij de ingang van de Ontmoeting al begroet door twee pannenkoekenbakkers, die een voorproefje gaven van de jaarlijkse pannenkoekendag voorafgaande aan de veertigdagentijd (volgend jaar op 13 februari). Ook verder viel er veel te proeven en te ontdekken.

Kortom, een veelbelovende start, die hopelijk uitloopt op talrijke ontmoetingen.

Foto’s: J.P. Koers

ds. Bert L. van der Woude

Sinds april 2000 werk ik als predikant binnen wat nu de Protestantse Gemeente Winschoten (PGW) heet. De eerste zeven jaar nog in combinatie met de gereformeerde kerk van Westerlee en nu ruim tien jaar volledig in Winschoten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *