Even voorstellen…

Vanaf begin deze zomer komt u in de wijken Centrum Oost, Noord en Renselheerdt een nieuw gezicht tegen. Daarom wil ik mij graag aan u en jou kort voorstellen.

Ik ben Gerbrand Segger en ik verzorg pastoraal bezoekwerk voor de Protestantse Gemeente Winschoten.  Daarbij werk ik ook samen met collega Bert van der Woude en vullen wij elkaars werkzaamheden aan.

Samen met het pastorale team en de wijkteams, en samen met u als gemeente, proberen wij gestalte te geven aan het omzien naar elkaar, in het bijzonder in moeilijke omstandigheden.

 

Over mij

Verder ben ik 47 jaar oud en heb eerder gewerkt in onder meer Bierum-Holwierde-Krewerd (mijn eerste gemeente) en in Friesland. Ik ben getrouwd en wij hebben twee kinderen, die inmiddels volwassen zijn en het huis uit. Ik ben geboren in het Westland bij Hoek van Holland en groot geworden in Hardenberg, in Overijssel.

Na de studie in Amsterdam ben ik op het Groninger land gaan wonen en werken, waar ik ook aan verknocht ben geraakt.  Ik zie het als een voorrecht om op het Hogeland (Winsum) te wonen met alle prachtige wierden en weidse luchten en ook het Oldambt heeft een geheel eigen, aangename charme. De provincie is ook vanaf het water zeer de moeite waard en hopelijk gaan daar in de toekomst meer mensen van genieten.

Verder vind ik het een spannende tijd om kerk te zijn en christen, maar ik blijf vol goede moed om samen met de Heer van de kerk en samen met zijn gemeente, hier en wereldwijd, kerk te zijn en geloof te krijgen en uit te dragen.

 

Maandag en dinsdag

Mijn werktijd is 16 uur in de week en mijn werkdagen zijn in de regel op maandag en dinsdag. Op zondag 3 september a.s. ga ik ook een keer voor in de dienst in de Marktpleinkerk, maar mijn taak is vooral gericht op pastoraat. Ik heb vorig seizoen gewerkt voor de Protestantse Gemeente Scheemda, dus ik ben al wat vertrouwd met de regio Oldambt en de streekgemeente. Ik verheug me dit te kunnen voortzetten in de boeiende stad Winschoten.

Inmiddels ben ik per 1 juli begonnen en hoop u/jou snel te ontmoeten.

Vriendelijke groeten,

 

Gerbrand Segger