Vorderingen ‘Ons Gebouw’

Het is alweer geruime tijd geleden dat wij u voor het laatst hebben geïnformeerd over de status van alle plannen van “Ons Gebouw”. Op dat moment was het asbest afgevoerd en waren de sloopwerkzaamheden nog in volle gang.

Op dit moment is de ruwbouw inclusief het leidingwerk en afwerking van de muren klaar en wordt het schilderwerk binnen uitgevoerd. Ook is men al ver met het plaatsen van de keuken en het afwerken van de verschillende ruimtes. Aansluitend zullen de vloeren worden gelegd en de deuren worden geplaatst. Het College van Kerkrentmeesters is bezig met de aankoop van de inrichting (tafels, stoelen, kasten, keukeninventaris enz.).

De bouwwerkzaamheden van de firma Blokzijl zullen vóór de bouwvak worden afgerond. Tijdens de vakantie zal de verdere inrichting worden geplaatst. Het werk aan de buitenzijde zal pas in een later stadium worden afgerond. De planning is dat we het gebouw met ingang van het nieuwe seizoen in gebruik zullen kunnen nemen.

Aangezien het gebouw nog niet toegankelijk is, maar we u toch graag een indruk willen geven van de vorderingen, hebben we wat foto’s gemaakt zodat u tóch alvast even “binnen kunt kijken”.

Op de eerste foto is aan de voorzijde buiten de nieuwe aanbouw te zien met daarin de achterste hal en de toiletgroep die grenst aan de grote zaal. Op de tweede foto ziet u de voorste hal vanaf de voordeur, kijkend in de richting van de grote zaal en op de derde foto het trappenhuis naar de bovenverdieping.

Op de volgende foto links een deel van de oranje zaal. Deze is zo open mogelijk gehouden zodat hier de wat grotere vergaderingen kunnen worden gehouden. In de veel kleinere blauwe zaal (op de rechter foto) is een grote kastenwand aangebracht.

Op de volgende foto’s is de grote zaal te zien. Links ziet u het uitgifteluik en de ingang van de keuken. Op de rechter foto de achterzijde van de zaal met de uitgang naar de achterste hal en de toiletten. Op dit moment wordt het plafond in de grote zaal aangebracht.

Op de volgende foto’s het interieur van de keuken. De wanden zijn afgewerkt en de kasten zijn grotendeels geplaatst. Zeer binnenkort wordt in de open ruimtes de apparatuur geplaatst. Op de rechter foto wederom het “uitgifteluik”, nu gezien vanuit de grote zaal.

De laatste foto laat de achterste hal zien (vanuit de toegang aan het Marktplein), met links de toiletgroep en rechts de ingang naar de grote zaal. We hopen u op deze manier alvast enthousiast gemaakt te hebben om straks gebruik te maken van onze nieuwe vergader- en activiteitenfaciliteit.

Vrijwilligers gezocht!

Als laatste willen we nog een beroep op u doen. Voor de exploitatie zullen we met enige regelmaat weer gebruik moeten maken van vrijwilligers om bijvoorbeeld koffie te schenken of voor de schoonmaak, evenals we dat vorig jaar in Irene gewend waren. We hopen van harte dat u ons wilt helpen om dit mooie gebouw tot z’n recht te laten komen. Heeft u belangstelling? Geef u dan op bij één van onze kerkrentmeesters. Wij zijn u zeer erkentelijk.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *