Bericht van de Roemeniëcommissie

Afgelopen Pasen zijn in Nicolesti onder de armste bewoners weer pakketten uitgedeeld. Op de foto ziet u de presbyter bij een groothandel met een kar vol boodschappen, bestemd voor deze mensen. Namens de gemeente van Nicolesti, bedankt voor deze ondersteuning.

Ds. Adorjan organiseerde ook dit jaar weer wat zij noemen een “Stilte dag” voor 150 mensen. Logistiek is dit mogelijk omdat er veel ruimtes beschikbaar zijn, o.a. Irene, de kerk en de oude school. Uit tien gemeenten waren mensen aanwezig, zelfs uit Cluj. De dag werd met een preek geopend door ds. Adorjan. Hierna was een lezing over de liefde van God en zijn rechtvaardigheid. Na een gebed werden de deelnemers uitgenodigd voor een lunch (koolbladeren gevuld met gehakt). Deze lunch was voorbereid door een groep dames  (zie foto’s). Onder de lunch werd er veel bijgepraat. Na de pauze werd er een tweede lezing gehouden, meer praktisch, over hoe we in de week het geloof beleven. Tenslotte gingen ze met negen groepen in discussie over dit thema. Aan het eind van de dag werd door een andere predikant de dag met gebed afgesloten.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *