Gastheren en -dames gezocht!

De Marktpleinkerk is open deze zomer

In overleg met de kerkrentmeesters is onze kerk deze zomer natuurlijk weer open voor toeristen in de maanden juli en augustus. Elke vrijdag- en zaterdagmiddag willen wij graag het oudste gebouw van Winschoten laten zien aan een ieder die er maar interesse voor heeft. Onze kerk is de moeite waard om te bekijken. Zowel de schilderijen en de ramen als het gebouw vanbinnen en vanbuiten.

Dat er altijd veel belangstelling voor is, blijkt wel uit de aantallen bezoekers die wij de laatste jaren hebben mogen begroeten. De laatste jaren konden we op deze middagen zo’n 350 mensen verwelkomen.

WIJ ZOEKEN DAAROM GASTDAMES EN -HEREN

Voor elke middag zijn twee personen nodig. De kerk is (net als de toren) op vrijdag en zaterdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. De toren heeft zijn eigen bezetting; dit wordt door de stadsgidsen geregeld.

De contacten met de bezoekers zijn vaak heel interessant en ook ongedwongen. Omdat veel Duitsers de kerk binnenlopen, is enige kennis van de Duitse taal handig (plat Grunnegers mag ook).

Vindt u het leuk om met toeristen te spreken en onze mooie kerk te laten zien? Neem dan contact op met Koos Akkerman, tel. 416715. We maken dan een afspraak voor een datum voor instructie en inroostering.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *