Vijftig keer bijbels koken

vijftig keer bijbels koken

Het is vrijdagmiddag 3 maart, vijf uur. In huize Jalink staat voor de vijftigste keer een lange, mooi gedekte tafel in de kamer. Eromheen zitten wij als gasten te luisteren naar Lenie de Vries die Bert van der Woude en Ellen Jalink toespreekt.

gerecht bijbels kokenHet is een bijzondere avond: vijftig keer Bijbels koken! We vinden het bijzonder dat we hieraan mee mogen doen. Eise Smit komt ook langs om namens de kerkenraad zowel Bert en Ellen als ook Hilda en Robert te bedanken voor de inzet, aandacht en inspiratie waarmee het Bijbels koken elke keer tot een geslaagde avond leidt. Dat was deze keer niet anders: Al snijdend, roerend, knedend en pratend zijn we met elkaar aan het werk, tussendoor genietend van het goede dat op tafel komt.

gerecht bijbels kokenNatuurlijk is het bijzonder dat je voor zo’n kleine bijdrage zo heerlijk kunt eten; natuurlijk is het bijzonder dat je vijf uur lang zoveel gezelligheid ervaart. Maar het mooiste en meest bijzondere is, dat we tijd hebben om tot een echt gesprek te komen met wezenlijke aandacht voor elkaar. Het was een avond van ontmoeting. Ontmoeting in de zin van: niks moet en alles mag, maar vooral van ontmoeting in de zin van verbinding.

Bert, Ellen en Robert: bedankt voor deze fijne avond!

 

groep bijbels koken
roeren in de pannen
bijbels koken: bert, hilda en robert